Nyheter Archives

Månadens Företagarkrav: Minska regelbördan

Företagen dignar under ett av världens högsta skattetryck och en regelbörda som är i ständig förändring. Regelbördan tar tid, kostar pengar och minskar företagens investeringsvilja. Regelbördan måste minska kraftigt om Sverige ska ha en chans att konkurrera på världsmarknaden.

Företagarkravet: Avskaffa den allmänna löneavgiften!

Den allmänna löneavgiften lurar pengar av arbetstagare och företagare. Pengar som kunde ha gått till generösare pension och bättre trygghet. Den ökar kostnaden för att anställa och motverkar regeringens sysselsättningsmål. Därför är det är dags att avskaffa den allmänna löneavgiften.

Konkurrenskommissionen: Eskilstunas kommunala fastighetsbolag suger fett – i strid mot lag

I en utredning av den oberoende expertgruppen Konkurrens¬kommissionen, en del av Den Nya Välfärden, kritiseras Eskilstuna Kommunfastigheter AB för att ha köpt fastighetstjänster utan upphandling.

Konkurrenskommissionen: Region Uppsalas lagöverträdelse blir dyr för personal och sjukhusbesökare

I en utredning av den oberoende expertgruppen Konkurrens­kommissionen, en del av Den Nya Välfärden, kritiseras landstinget Region Uppsala för att ha tillåtit en höjning av upphandlade lunchpriser i en sjukhusrestaurang.

Konkurrenskommissionen: Stockholms läns landsting gynnade eget tandvårdsbolag på ett olagligt sätt

I en utredning av den oberoende expertgruppen Konkurrenskommissionen kritiseras återigen Stockholms läns landsting för att bryta mot lagen. Denna gång för att gynna det egna folktandvårdsbolaget. Det var i oktober …

Månadens företagarkrav: Magdalena Andersson, avskaffa smygbeskattningen i arbetsgivaravgifterna!

En tredjedel av arbetsgivaravgifterna saknar koppling till trygghetssystemet. Denna del kallas den allmänna löneavgiften och är en ren skatt. Den ökar kostnaden för att anställa utgör en smygbeskattning. Därför är det är dags att avskaffa den allmänna löneavgiften.

Konkurrenskommissionen: Efter taxikaoset – mångmiljonböter för Stockholm stad

Den oberoende expertgruppen Konkurrens­kommissionen, en del av Den Nya Välfärden, har tidigare kritiserat Stockholms stads taxiupphandling – nu tvingas staden betala upphandlingsböter.

Konkurrenskommissionen: Region Uppsala direktupphandlade för 187 miljoner kronor

I en utredning av den oberoende expertgruppen Konkurrenskommissionen, en del av Den Nya Välfärden, kritiseras Region Uppsala för att ha tecknat avtal om ambulanshelikopterverksamhet i strid mot lagen.

Konkurrenskommissionen: Säffle kommuns ”partnerskap” vid simhallsbygget strider mot lagen

I en utredning av den oberoende expertgruppen Konkurrenskommissionen kritiseras Säffle kommun för att ha beställt uppförandet av en simhall för 216 miljoner kronor utan korrekt upphandling.

Månadens Företagarkrav

Småföretag tvingas ofta acceptera långa betalningstider av stora kunder. Detta måste förändras. Småföretag ska inte agera bank åt större aktörer!